måndag 25 januari 2010

Formex & Bröllopsmässa


Så har vi varit på Formex-mässan i helgen.

Årets mässa bjöd som vanligt på mycket ideér och inspiration inför kommande vår och sommar-säsong (och om man ville även tips inför nästkommande jul...). Den här gången hade jag mitt fokus på trädgård- och uterums-dekorationer. Jag fick snällt blunda och gå förbi alla härliga inredningsmontrar ;-) vilket är i stort sett omöjligt!
I det stora hela fick jag tag i allt som jag planerat att köpa in - man går ju med en "inköpslista" när man besöker Formex-mässan, man har en plan över vad man vill ha tag i och samtidigt vill man hitta lite nyheter och överraskningar!



Men som sagt, jag är nöjd med inköpen, det är nog en himla tur att jag inte har större lokal :-) !!

Jag har också varit med och dekorerat Östgöta Kök´s monter på Bröllopsmässan i Himmelstalundssalongen. Vi visade upp två olika bordsdukningar och jag ställde även ut en lite gammel-romantisk brudbukett med härliga Sweet Avelanche rosor, Clooney ranunkler och lavendel. Mmmm..

Missa inte heller den underbara stentavlan med skyddsängeln på som jag har med i senaste numret av Drömhem & Trädgård. Det är en superhärlig tjej som heter Sabine som har med sitt fina hem i ett repotage i tidningen och som köpt den fantastiska tavlan av mig, kul! Och tack Sabine!


Ta hand om er i kylan / Pia



onsdag 13 januari 2010

Nyinkommen ängel

Visst blir man glad av den här lilla härliga ängeln :-) ! Hon har en man och några små barn också, alla lika ljuvliga. Papporna sålde jag slut på direkt men mamman och barnen finns det kvar av. Jag har köpt in en häftig häxa också som får komma fram till påsk. . .

Nu är man sugen på lite nytt efter julblommorna även om amaryllisarna fortfarande är vackra och hyacinter funkar ett tag till. Jag har dekorerat i fönstret med ljusblå pärlhyacinter och svagt rosa begonior i samklang med olika gröna nyanser. Tina Hellmans limegröna Stureofskrukor gör sig toppenbra till dessa växter.


Varifrån kom städnojjan?! Direkt efter trettonhelgen fick jag bara ett enormt behov av att rensa, röja och städa i butiken! Nu har jag gått igenom hela butiken, dammat och skyltat om, så nu sitter jag här och njuter av den nya ordningen.


Nya numret av magasinet Jeanne dÁrc Living har precis kommit och ligger på disken. Välkommen in att skaffa dig ditt egna exemplar. Magasinet är fullt av härliga bilder och repotage som vanligt!

Ta hand om er / Pia

måndag 4 januari 2010

God fortsättning på nya året!


Stort tack till alla er trevliga kunder för året som precis lämnat oss och jag önskar er alla ett riktigt

GOTT NYTT ÅR!
Nyårsafton blev riktigt lyckad, vi hade butiken öppen till kl 18 och folk besökte oss under hela dagen. I år hade vi förberett oss väl innan den stora dagen med många färdiga nyårs-planteringar och glittrande nyårs-buketter.
Silverglitter och gnistrade vintervitt var temat under veckan. Härligt med våra svenskodlade tulpaner, ranunkler, hyacinter, anemoner och pärlhyacinter!

Nu laddar vi om för ett nytt spännande år!!/Pia