fredag 31 juli 2009

Så bra det gick!!


Nu har jag öppnat igen!

Tänk så bra det gick med mina hyllor, hittade supersnygga konsoller på Coop som jag målade vita och sen köpte jag lösvirke på brädgården som jag sågade till och målade - blev precis som jag ville. Några av hyllorna över kassan fick grova rep istället för konsoller - TACK Helené för tipset, blev jättebra! Nu när jag kan ställa upp varor på hyllorna så syns de ju mycket bättre och ser mycket snyggare ut.

Tack Stefan för erbjudandet om hjälp med att sätta upp hyllorna - jag har det gärna tillgodo. . .



Nästa projekt är att få klart en jättesnygg skänk och ett lite mindre skåp som står hemma och väntar på lite målarfärg, när de kommer in i butiken kommer de att sluka mycket. Jag har precis sålt ett skåp och en soffa så dom behöver ersättas. Inte för att det ser speciellt tomt ut nu :-)

Nu har jag dukat upp på innergården med lite härliga höstfägrings-växter. Det är så vackert med alla dekorativa bladverk mixat med sommarens pelargoner. Gräs som svajjar för vinden, limegröna alunrotsblad och tacksamma penningblad är underbart vackert ihop!



Vi ses / Pia

fredag 24 juli 2009

Snart är det dags. . .


. . .att öppna igen, och inte en möbel har jag gjort klart på semestern, oj vad jag har haft det skönt :-) !

Ingen skada skedd, jag hinner under hösten. På söndag är det auktionsdags igen och jag hoppas på nya fynd. Jag hade planerat en resa/studiebesök till Vadstena Antik under sommaren men det har jag också skjutit upp till hösten. Jag tror att de har mycket fint där, öven iordninggjorda möbler.


En liten pärla att besöka är "Vilgots Antik" i Söderköping. Det ligger på Skönbergagatan, straxt innan Söderköpings Brunn, i en härlig gårdsmiljö med röda gamla hus. Det ligger även en krukmakare på samma gård. Mycket charmig miljö, härliga saker från golv till tak och dessutom en jättetrevlig butiksföreståndare! Titta in om ni gillar gamla saker och har vägarna förbi!


En kär vän var hemma hos mig igår och "dumpade" ett helt billass med härligt skrot blandat med vaser, stolar, en kommod, brickor osv osv - STORT TACK!!


På måndag ska jag smygstarta i butiken med att sätta upp lite hyllor på väggarna, förhoppningsvis får jag det att sitta bra. Det är ju ett härligt gammalt hus med tjocka tegelstensväggar, inte alltid så lätt att få saker att sitta uppe. .


Tjing så länge

/ Pia

söndag 19 juli 2009

Varmt välkomna till min sida!


Så var det alltså dags - att börja blogga!!


Inspirerad av kunder och flertalet härliga bloggar har jag nu kommit en bit på vägen att skapa min alldeles egna blogg-sida. Det som verkligen inspirerade mig att komma igång var "Fröken Ros" , en till synes helt underbar blomsterbutik i Göteborg som jag av en händelse råkade besöka häromdagen, fantastiska bilder! Stort tack till allt och alla som ständigt inspirerar mig och fyller mig med härlig energi!


Nu är butiken semesterstängd och jag har gått hemma och loppat mig . . det har jag faktiskt, men jag har även släpat hem lite nya auktionsfynd som står i lillstugan ( mitt lilla uthus som fungerar som förråd och renoveringsverkstad till alla mina möbler). Nu har jag ju snart haft butiken i ett år och jag har ju slagits med häpnad över intresset för renoverade äldre möbler - det trodde jag faktiskt inte riktigt när jag öppnade butiken. Så nu efter sommaren har jag tänkt lägga lite mer fokus på möbelsidan, jag har därför tagit beslutet att under aug,sep och okt öppna butiken kl 11 istället för kl 10 och använda morgontimmarna till just möbelrenovering. Blommor och inredning kommer ha samma plats som tidigare men få trängs med mer möbler!


Så jag fortsätter njuta av sommaren och förbereder butiken inför öppningen 28 juli.


Pia